top of page

CIDESCO mācību programmas. Kvalifikācija ''Kosmētiķis''

Starptautiskā CIDESCO Rīgas Kosmētikas skola piedāvā CIDESCO mācību programmas personām ar iegūtu vidējo izglītību, t.sk., farmaceita izglītību (mācību ilgums 2 gadi) - Profesionālā vidējās izglītības programma un personām ar iegūtu medicīnisko izglītību (mācību ilgums 1 gads) - Profesionālā tālākizglītības programma. CIDESCO skolas absolventi iegūst skaistumkopšanas nozares profesionālo kvalifikāciju ''Kosmētiķis'' (4.PKL un 4.LKI), starptautiski atzīto CIDESCO diplomu un tiek iekļauti ārstniecības personu reģistrā.


Profesionālā kvalifikācija ''Kosmētiķis''


Kosmētiķa darbība tiek stingri definēta, kā arī speciālistiem ir jāievēro noteikti standarti un protokoli, kas attiecas uz ādas kopšanu un kosmētiskām procedūrām. Speciālistu kompetencē ir, piemēram, sejas ādas un ķermeņa estētisko problēmu risināšana, izmantojot dažādas manuālās un aparātu tehnikas. Apmācību laikā, topošie speciālisti, iemācās veikt dažādas procedūras, piemēram, sejas tīrīšanu un masāžas, ādas mitrināšanu un barošanu, kosmētisko līdzekļu izmantošanu, kā arī dekoratīvās kosmētikas lietošanu. Topošie speciālisti tiek apmācīti atpazīt dažādas ādas problēmas, piemēram, aknes, hiperpigmentāciju vai ādas sausumu, un apgūst kā izvēlēties piemērotus produktus un procedūras, lai palīdzētu risināt šīs ādas problēmas. Vairāk par kosmētiķa pienākumiem un ikdienas procedūrām lasiet profesijas standartā.



Starptautiski atzītais CIDESCO diploms


CIDESCO (Comité International d'Esthétique et de Cosmétologie) ir starptautiska skaistumkopšanas un kosmētikas profesionāļu organizācija, kas nodrošina apmācību un sertifikāciju kosmētikas nozarē. CIDESCO diploms ir augsta līmeņa kvalifikācija, kas ir plaši atzīta un respektēta visā pasaulē.


CIDESCO diploms tiek piešķirts tiem, kas ir pabeiguši profesionālu un kompetentu apmācību skaistumkopšanas jomā, kas atbilst CIDESCO standartiem un prasībām. Šī apmācība ietver dažādus aspektus, piemēram, ādas kopšanu, masāžas tehnikas, kosmētikas produktu zināšanas, higiēnas standartus un klientu aprūpes prasmes.


CIDESCO diploms parasti tiek piešķirts pēc intensīvas un vispusīgas apmācības, kas ietver teorētisko mācību, praktisko pieredzi un novērtējumu. Šis diploms liecina par profesionālu prasmi un zināšanām, lai veiktu dažādas skaistumkopšanas procedūras un sniegtu augstas kvalitātes klientu aprūpi.


Ar CIDESCO diplomu var strādāt un praktizēt skaistumkopšanas nozarē dažādās pasaules valstīs. Tas dod plašākas karjeras iespējas un uzticību no klientu puses, jo CIDESCO diploms apliecina profesionālas zināšanas un kvalitāti skaistumkopšanas jomā. CIDESCO organizācija ir atvērta pasaules vadošajām skolām, koledžām, skaistumkopšanas saloniem un spa, kā arī studentiem, kuri vēlas iegūt augstāku apmācību līmeni un CIDESCO diploma kvalifikāciju, kas ir atzīta visā pasaulē.



Absolventu atsauksmes


Vera Saprikina

12 bērnu māmiņa, kura pēc 25 gadu pārtraukuma, sapņu vadīta, izvēlējās pilnveidoties kosmetoloģijas nozarē.


''Šī profesija, manuprāt, prasa padziļinātas zināšanas un vēlmi nepārtraukti attīstīties. Tā kā kosmētiķis pieder pie ārstniecības personām, vienmēr jāpatur prātā mediķu moto, ko noformulēja vēl senais Avicenna: ''Nenodarīt kaitējumu!'' Manuprāt, mūsdienās tas nav mazāk aktuāls. CIDESCO skola ar kompetentiem pedagogiem un labi organizēto darba vidi, veiksmīgi palīdz sasniegt šo mērķi.'' Intervija.



Rita Silicka

Strādā vienā no lielākajām privātās ārstniecības iestādēm ''Veselības centrs 4'' SIA.


''Noteicošais faktors, kādēļ izlēmu mācīties CIDESCO skolā bija iespēja iegūt profesiju 1 gada laikā! Kā arī fakts, ka pēc CIDESCO skolas absolvēšanas, iegūtais CIDESCO diploms ir starptautiski atzīts un iegūtā izglītība atbilst pasaules standartiem.'' Intervija.



Laura Stengrēvica

Ar izciliem rezultātiem, skolu ir absolvējusi 2022. gadā. Triju bērnu māmiņa.


''Esmu absolvējusi Banku Augstskolu, daudzus gadus strādāju pārdošanā – pēdējā darba pieredze bija IT uzņēmums, kurā konsultēju uzņēmumus un valsts iestādes par programmatūras licencēm. Pirms uzsāku studijas Rīgas Kosmētikas skolā, biju pilna laika mamma, saviem 3 pirmsskolas vecuma bērniem.


Mani ļoti saista ārsta profesija, taču tā kā man ir tik kupla ģimene, kā arī bērni vēl ir mazi, nevarēju spert tik nozīmīgu soli - uzsākt studēt medicīnu, zinot, cik daudz laika un resursu tas no manis prasītu. Kosmētiķa profesija šķita kā laba alternatīva, jo arī šādi varu palīdzēt cilvēkiem. Apgūt šo profesiju bija iespējams stipri īsākā laika posmā.


Esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli – ieguvusi ne tikai labu izglītību, bet arī jaunus draugus un lielisku darba vietu!'' Intervija.



Ieva Ivanova

Profesionāla vizāžiste un divu bērnu māmiņa. 2023. gadā ieguva kvalifikāciju ''Kosmētiķis''.


''Process, kad izskatīju piedāvātās mācību programmas dažādās izglītības iestādēs, bija ļoti rūpīgs un laikietilpīgs. Pēc dalības pasākumā ''Atvērto durvu dienas'' dažādās mācību iestādēs, CIDESCO skola uzrunāja tieši ar zinošiem pedagogiem, mācību ilgumu (bez priekšzināšanām kā man, tie ir 2 gadi), atrašanās vietu, vizuāli pievilcīgām telpām, prakses iespējām un citu audzēkņu atsauksmēm.


Jaunajām audzēknēm es ieteiktu nebaidīties! Jau sākumā izveidojiet labas attiecības ar kursa biedrenēm un pedagogiem. Ir svarīgi, ka uz skolu nākat ar prieku - patīkams mikroklimats ir, lielā mērā, mūsu pašu nopelns. Iesaku atstāt visas savas problēmas aiz skolas durvīm un mācību laikā ar visu sirdi nodoties jaunu zināšanu ieguvei.'' Intervija.



bottom of page