top of page

Profesija skaistumkopšanas nozarē ''kosmētiķis''

Skaistumkopšanas industrija ir kļuvusi par vienu no straujāk augošajām nozarēm pasaulē, un ar katru dienu arvien lielāks cilvēku skaits izvēlas veidot savu karjeru šajā sfērā. Kosmetoloģija ir viena no populārākajām studiju jomām skaistumkopšanas nozarē. Lai vieglāk būtu izprast, kas ir būtiskākais mācību procesā šajā nozarē, Rīgas Kosmētikas skolas audzēkne Ieva Ivanova dalās ar savu pieredzi.


Ar ko nodarbojies pirms uzsāki mācības ''Starptautiskā CIDESCO Rīgas Kosmētikas skola''?


Mana iepriekšējā profesija, kurā aktīvi darbojos vairākus gadus bija ''stilists''. Joprojām, reizēm izdodas apvienot stilista profesijas projektus ar mācībām skolā. Tuvojoties eksāmeniem, tas izdodas retāk, bet tomēr iepriekšējo profesiju man neviens nav atcēlis. Domāju, ka stilistes darbā iegūtā pieredze komunikācijā ar cilvēkiem, man palīdzēs arī kosmētiķa profesijā.


Esmu arī divu bērnu māmiņa - tas uzliek arī neatliekamus ikdienas pienākumus, kas piemīt ikvienai mammai. Jāatzīst, ka reizēm nepieciešama palīdzība, bet bērni jau ir pietiekami lieli, lai varetu arī paši par sevi parūpēties.



Kādēļ izvēlējies apgūt profesiju ''kosmētiķis''?


Skaistumkopšanas sfēra un medicīna mani saista jau sen un šajā skolā piedāvātie priekšmeti - anatomija, dermatoloģija, terapija un farmakoloģija - pilnībā apmierināja manu vēlmi gūt prieksštatu arī par šo nozari. Ņemot vērā, ka esmu arī profesionāla vizāžiste, man radās vēlme izprast ādas kopšanas zinātni dziļāk, jo uz nekoptas ādas skaistu grimu izveidot nevar, manuprāt, ir jāsāk ar pamatiem.


Esmu vadījusi arī grima nodarbības sievietēm, kur, tiekoties ar dažādām dāmām, secināju, ka ādas kopšana reizēm ir ļoti pavirša, jo cilvēkiem trūkst zināšanu - lielākoties ir tikai veikalos iegūtā vai žurnālos izlasītā pieredze.



Kas bija noteicošais, kad pieņēmi lēmumu par labu apmācībām CIDESCO skolā?


Process, kad izskatīju piedāvātās mācību programmas dažādās izglītības iestādēs, bija ļoti rūpīgs un laikietilpīgs. Pēc dalības pasākumā ''Atvērto durvu dienas'' dažādās mācību iestādēs, CIDESCO skola uzrunāja tieši ar zinošiem pedagogiem, mācību ilgumu (bez priekšzināšanām kā man, tie ir 2 gadi), atrašanās vietu, vizuāli pievilcīgām telpām, prakses iespējām un citu audzēkņu atsauksmēm.



Pirmais Tavs iespaids, kad uzsāki mācības ''Starptautiskā CIDESCO Rīgas Kosmētikas skola''.


Pirmais iespaids bija patīkami satraucošs, mācības sākās ļoti intensīvi un tā tās turpinās līdz pat skolas beigām. Uzskatu, ka tas ir pareizi, jo, lai divu gadu laikā iegūtu tik atbildīgu profesiju ir nopietni jāmācās.



Vai tiec galā ar mācību slodzi?


Mācību slodze ir ļoti liela, jo gribu visu izprast un iedziļināties. Jāmācās ir ne tikai skolā pasniegtais, bet visu laiku - es, paralēli pati visu pētu dziļāk. Ja sanāk kaut ko izlaist vai iekavēt, ir ļoti jāieguldās, lai tiktu līdzi. Man ir paveicies ar izpalīdzīgām kursabiedrenēm, bez kuru palīdzības mācīties noteikti būtu daudz grūtāk. Domāju, ka, mācoties skolā, šis laiks ir jāuztver kā prioritāte. Man svarīgs ir arī ģimenes atbalsts. Pirms uzsāku mācības, runāju ar ģimenes locekļiem un brīdināju, ka brīžiem ģimenes lietām ar pilnu atdevi pieslēgties nevarēšu, bet uzskatu, ka nekas nav neiespējams!



Kas līdz šim ir bijis iespaidīgākais no mācību procesa?


Līdz šim iespaidīgākās bija anatomijas lekcijas un kvalifikācijas prakse skolā, kur satiekam reālus klientus - viņi ir ļoti dažādi. Tas ir psiholoģisks darbs ar sevi, jo jāpielāgojas dažādiem cilvēkiem, jārespektē, jāmēģina izprast un palīdzēt. Šajā profesijā ir jāmīl cilvēki, kā arī jābūt iemaņām un vēlmei komunicēt.


Mācību procesā ir svarīgi, lai mēs (audzēknes) izturētos ar cieņu viena pret otru, jo kopīgi visas izmantojam dažādas ierīces un produktus, kuri ir būtiski mūsu darbam. Tādēļ, mums ir jāuzņemas atbildība un rūpes par mūsu kopējo komfortu mācību laikā.


Uzsākot praktiskās nodarbības, audzēknes praktizē un mācās viena uz otras - tas nozīmē, ka audzēkņu kontakts ir ļoti ciešs. Esam viena otru iepazinušas atsevišķās sfērās, iespējams, pat tuvāk nekā mūsu ģimene. Un tieši humors, palīdz šo komunikāciju uztvert viegli un dabiski.



Ko Tu ieteiktu topošajām skolas audzēknēm?


Jaunajām audzēknēm es ieteiktu nebaidīties! Jau sākumā izveidojiet labas attiecības ar kursa biedrenēm un pedagogiem. Ir svarīgi, ka uz skolu nākat ar prieku - patīkams mikroklimats ir, lielā mērā, mūsu pašu nopelns. Iesaku atstāt visas savas problēmas aiz skolas durvīm un mācību laikā ar visu sirdi nodoties jaunu zināšanu ieguvei!



Ja jums ir interese apgūt profesiju ''kosmētiķis'', mācības var būt īstais ceļš, lai sāktu savu karjeru un attīstītu savas zināšanas un prasmes šajā jomā.

Rīgas Kosmētikas skola SIA

bottom of page