top of page

Kā ar ārsta izglītību kļūt par kosmētiķi? Veiksmes un pieredzes stāsts.

Kosmetoloģija ir viena no sfērām, kurā ārstniecības personas tikai gada laikā var kļūt par kvalificētiem kosmētiķiem. Turklāt CIDESCO skolā – ar starptautisku diplomu. Sarunā ar skolas absolventi Madaru noskaidrojām, kāda tad ir reālā pieredze, iespējas pēc absolvēšanas un vai ārstniecības personas statuss spēlē būtisku lomu.



Kas Tevi motivēja iestāties CIDESCO skolā?

Sākotnēji mani uzrunāja labās atsauksmes, ko biju dzirdējusi un redzējusi no citiem absolventiem. Vēlāk būtisku lomu spēlēja arī profesionālā atmosfēra un laipnā attieksme, man atnākot uz pārrunām skolā. Tā kā paralēli kosmētiķa studijām apguvu arī ārsta profesiju, man bija svarīgi, lai mācību iestāde ir atsaucīga un pretimnākoša.

Jāsaka, ka es rūpīgi apsveru savus lēmumus, tāpēc izpētīju arī informāciju par mācību procesā lietoto kosmētiku un iekārtām. Varu droši apgalvot - nekur Latvijā šobrīd nav iespējams mācību procesā izmantot tik jaunu un modernu inventāru kā CIDESCO skolā.


Kāpēc tieši kosmetoloģija un skaistumkopšana?

Manuprāt, katrā sievietē ir kāda daļiņa, kas mīl skaistumkopšanu, un, ja šo mīlestību var apvienot ar ieņēmumu gūšanu, tad tas vairs nebūs tikai darbs, uz kuru jāpiespiež sevi aiziet katru rītu, bet gan nepacietība satikt savus klientus, lai rūpētos par viņu ādu.

Protams, mācoties par ādu kopumā, mēs daudz ko uzzinām arī par sevi un savas ādas kopšanu. Tas arī bija viens no aspektiem, kāpēc apgūt kosmētiķa profesiju.


Vai studijas attaisnoja cerības?

Studijas bija lieliskas! Vienmēr esmu teikusi, ka nejutos, kā nākot uz mācībām. Katra nodarbība bija aizraujoša un katru mācību dienu gaidīju ar nepacietību.

Jāsaka arī, ka mācības bija ļoti intensīvas - īsā laika posmā mēs apguvām lielu informācijas un praktisko zināšanu apjomu. Viegli nebija! Bet tas tikai atkārtoti pierāda, ka kosmētiķis nav vienkārša joma. Pastāv daudzi mīti, ka kosmētiķi jau tikai liek krēmus un tas nav nekas sarežģīts. Bet patiesībā šīs profesijas pārstāvjiem ir jāspēj uzņemties atbildība par savu darbu, par citu cilvēku ādas izskatu, un tam ir nepieciešama attiecīgā zināšanu bāze. Ne velti kosmētiķi ir ārstniecības personas.

Tāpat liels skolas pluss - ļoti daudz praktisko mācību, kas noteikti sagatavoja darbam ar reāliem klientiem.


Kas notika pēc skolas absolvēšana?

Tuvojoties mācību gada beigām, tiku uzaicināta uz pārrunām par nākotnes darba iespējām Skaistuma institūtā “Liora”, kas rezultējās ar darba uzsākšanu uzreiz pēc diploma iegūšanas. Pieredzei un klientu lokam augot, kļuvu par kosmētiķi arī vienā no Latvijas prestižākajām iestādēm - “Anti-aging” institūtā. Kā es parasti saku - darba meklēšanas posmu neesmu piedzīvojusi. Biju īstajā laikā, īstajā vietā un ar pareizo motivāciju.


Kāpēc domā tieši Tev izdevās tik veiksmīgi un ātri uzsākt karjeru pēc absolvēšanas?

Neapšaubāmi liels bonuss bija ārsta diploms, ko ieguvu mācoties Rīgas Stradiņa universitātē. Tāpat lielu paldies varu teikt CIDESCO skolai un tās direktorei, kas pamanīja un novērtēja manu talantu. Mācījos īstajā vietā!


Kas, Tavuprāt, ir šīs profesijas lielākie plusi?

Manuprāt, kosmētiķa profesija sniedz iespēju ikdienā satikt daudzpusējus cilvēkus, veidot kontaktus, kas nākotnē var noderēt. Šī profesija strauji attīstās, tāpēc nekad neiestājas rutīna – vienmēr ir iespēja papildināt zināšanas un attīstīt prasmes. Katra diena sniedz savus izaicinājumus un katra diena nes citus panākumus. Un tomēr pats būtiskākais – ja kosmetoloģija būs sirdslieta, tad tas arī būs lielākais profesijas pluss.




bottom of page