top of page

Rīgas Kosmētikas skola ''Atvērto durvju diena''

Kāda atšķirība ir starp ''kosmētiķis'' un ''skaistumkopšanas speciālists''? Kādas procedūras drīkst veikt kosmētiķa profesijā? Cik spēcīgām zināšanām ir jābūt anatomijā un ķīmijā uzsākot mācības? Kāds ir kosmētiķa profesijas standarts? Uz šiem un vēl līdzīgiem jautājumiem, atvērto durvju dienu laikā, atbildes sniedza Rīgas Kosmētikas skolas pedagogs Zane Apine un audzēkne Irēna Sudaļenko.


Pasākuma ''Atvērto durvju dienas'' ietvaros, skolas durvis bija atvērtas visiem interesentiem, kuri varēja apskatīt izglītības iestādes telpas un izjust skolas gaisotni, iepazīties ar mācību programmām un uzņemšanas noteikumiem, kā arī uzzināt vairāk par mācību procesu un kvalifikācijas prakses iespējām.


Interesentiem bija lieliska iespēja ielūkoties praktisko un teorētisko nodarbību auditorijās. Runājām par dažādām ierīcēm un instrumentiem, kurus speciālists izmanto ikdienas darbā, kas ļauj veikt dažādas procedūras un nodrošina augstas kvalitātes rezultātus. Ne mazāk svarīgs jautājums bija par iestājpārbaudījumiem un noslēguma eksāmeniem. Starp citu, skolā nav iestājpārbaudījumu, jo kosmētiķa profesijā ir jāapgūst tādas zināšanas un prasmes, kuras pabeidzot 12.klasi jauniešiem nav.


Lai gūtu labumu no izvēlētās mācību programmas, svarīgi ir panākt labus mācību rezultātus. Tas prasa pūliņus, laiku un centību un tas ir būtiski, lai apgūtu zināšanas un iegūtu kvalifikāciju ''kosmētiķis''.

Lai Tu būtu veiksmīga savā profesionālajā karjerā, svarīgi ir mācīties no citiem un būt atvērtai citu viedokļiem un idejām. Tādējādi var iegūt vērtīgu pieredzi no speciālistiem un palielināt savas zināšanas un prasmes.


Atsauksmes par pasākumu bija ļoti pozitīvas! Lieliski pavadīts vakars, jo jauniegūtā informācija, interesentiem ļāva saprast nākotnes iespējas un iedvesmoja nebaidīties, pieņemot jaunus izaicinājumus.



bottom of page