top of page

Nāc studēt! Programmas kosmetoloģijā. Pieredzē dalās 12 bērnu māmiņa

Intervija ar CIDESCO skolas audzēkni Veru Saprikinu - 12 bērnu māmiņa, kura pēc 25 gadu pārtraukuma, sapņu vadīta, izvēlējās pilnveidoties kosmetoloģijas nozarē. Vera apgūst profesionālās tālākizglītības CIDESCO mācību programmu un šogad kļūs par skolas absolventi - mērķtiecīga, drosmīga un neatlaidīga!



Vera, lūdzu, pastāsti nedaudz par sevi un savu pieredzi pirms uzsāki mācības ''Starptautiskā CIDESCO Rīgas Kosmētikas skola''.


Jāsāk ar to, ka šogad būšu vecākā no CIDESCO skolas absolventēm. Visa mana profesionālā izglītība, ko ieguvu pēc skolas bija cieši saistītā ar medicīnu. 23 gadu vecumā, man uz rokas bija gan medmāsas, gan ārsta diplomi, un es iesāku mācības ģimenes ārsta rezidentūrā. Paralēli ritēja arī mana personīgā dzīve – neilgu laiku pirms ārsta grāda saņemšanas nosvinēju kāzas. Rezultātā pēc pusgada rezidentūras aizgāju dekrētā un, tad bērnu kopšanas atvaļinājumā, ar domu drīzumā atgriezties. Taču dzīve ieviesa savas korekcijas – pieteicās otrais, tad arī trešais, ceturtais bērniņš… Tagad esmu mamma 12 bērniem! Godīgi sakot, nebiju to plānojusi, bet arī nemaz nenožēloju. Tomēr šāds dzīves pagrieziens neļāva man līdz galam apgūt ārsta profesiju. Pa šo laiku, izgāju dažādus kursus, mēģināju strādāt gan apdrošināšanas nozarē, gan vadīt mikrouzņēmumu, taču daudzbērnu mammas ikdienas ritms, galu galā prasīja visu manu laiku.



Vai par karjeru kosmetoloģijas nozarē sen sapņoji, vai tas tomēr bija impulsīvs lēmums?


Es teiktu, ka mans lēmums bija vairāk impulsīvs.



Kādēļ izvēlējies tieši šo profesiju ''Kosmētiķis'' vai bija arī citas alternatīvas?


Kad bērni jau paaugušies un jaunākajam dēlam pienāca laiks doties bērnu dārzā, sāku nopietni izskatīt savas profesionālās karjeras variantus. Nonācu pie domas, ka pēc 25 gadu pārtraukuma, atgriezties ārstu rezidentūrā būtu pāri manām spējām. Tajā pašā laikā, bija vēlme pielietot, savas iepriekš gūtas medicīniskās zināšanas. Tā man radās doma par kosmētiķa profesiju.



Pirms izvēlējies uzsākt mācības CIDESCO skolā, apmeklēji atvērto durvju dienas kādā izglītības iestādē?


Iepriekš minēju, ka mans lēmums apgūt zināšanas kosmetoloģijas jomā bija impulsīvs. Es par to sāku aizdomāties tikai vasaras vidū, kad atvērto durvju dienas bija jau garām. Tomēr, atnākot uz CIDESCO skolu, direktores vietniece izrādīja skolas telpas un izstāstīja visu par mācību procesu un CIDESCO programmām, mācību nosacījumiem un uzņemšanu. Tāda laipnība un personīga pieeja mani pārsteidza!



Kas Tev palīdzēja pieņemt lēmumu, kurā izglītības iestādē uzsākt studijas?


Ņemot vērā, ka esmu jau vecmāmiņa, noteicošais faktors, kādēļ izlēmu mācīties CIDESCO skolā, bija iespēja iegūt profesiju 1 gada laikā un skolas administrācijas laipnība, kā arī mājīgās skolas telpas.



Vai, tavuprāt, ir kādas īpašas priekšrocības vai atšķirības, ko CIDESCO skola piedāvā salīdzinājumā ar citām skolām kosmetoloģijas nozarē?


Vērtīgs liekas tas fakts, ka pēc CIDESCO skolas absolvēšanas, iegūtais CIDESCO diploms ir starptautiski atzīts un iegūtā izglītība atbilst pasaules standartiem.


Kas, mācību procesā, Tev ir bijis lielākais izaicinājums?


Lielākais izaicinājums - turēt mācību tempu, sevišķi mācību gada beigās, kad paralēli kvalifikācijas praksei ir jāsagatavo un jāaizstāv diplomdarbs. Ļoti svarīgs bija arī ģimenes atbalsts. Pirms uzsāku mācības, runāju ar ģimeni, jo iepriekš zināju, ka brīžiem ģimenes lietām ar pilnu atdevi pieslēgties nevarēšu. Vecākie bērni bija priecīgi par manu vēlmi studēt, un ļoti palīdzēja gada laikā. Vīra atbalsts, šajā dzīves posmā, bija nenovērtējams!


Kā vērtē kvalifikācijas praksi – vai, tavuprāt, bija iespēja maksimāli apgūt praktiskās prasmes, lai pēc absolvēšanas jau droši varētu patstāvīgi uzsākt darbu?


Pēc manām domām, tādas iespējas bija pietiekoši labi nodrošinātas. Pēc kvalifikācijas prakses jūtos daudz drošāk.



Ja nav noslēpums, kā redzi savu karjeras attīstību pēc skolas absolvēšanas?


Vasarā man ir doma atpūsties, pabūt kopā ar bērniem, paralēli, izmantojot šo laiku, piemērotas darba vietas meklēšanai, lai rudenī ar jauniem spēkiem pievērstos savai profesionālai izaugsmei. Mans sapnis ir ar laiku atvērt savu privātpraksi.



Vai Tev ir kādi ieteikumi jaunajām audzēknēm, kuras vēlas apgūt profesiju ''Kosmētiķis'' un iegūt starptautiski atzīto CIDESCO diplomu?


Šī profesija, manuprāt, prasa padziļinātas zināšanas un vēlmi nepārtraukti attīstīties. Tā kā kosmētiķis pieder pie ārstniecības personām, vienmēr jāpatur prātā mediķu moto, ko noformulēja vēl senais Avicenna: ‘‘Nenodarīt kaitējumu!’’. Manuprāt, mūsdienās tas nav mazāk aktuāls. CIDESCO skola ar kompetentiem pedagogiem un labi organizēto darba vidi, veiksmīgi palīdz sasniegt šo mērķi!


Paldies Vera, ka dalījies savā pieredzē!

Rīgas Kosmētikas skola SIA


bottom of page