top of page

Es ļoti lepojos ar sevi, absolvējot CIDESCO skolu – es to paveicu

Laura Stengrēvica ir CIDESCO skolas absolvente. Ar izciliem rezultātiem, skolu ir absolvējusi 2022. gadā. Triju bērnu māmiņa, Laura, ir sasniegusi sevis izvrizīto mērķi - iegūt profesiju skaistumkopšanas nozarē - ''kosmētiķis'' un iegūt kāroto darba piedāvājumu, kaut arī ceļš līdz tam ir bijis sarežģīts.

Kādi bija Tavi spilgtākie sasniegumi izglītības jomā un karjerā, pirms uzsāki mācības Rīgas Kosmētikas skolā?


Esmu absolvējusi Banku Augstskolu, daudzus gadus strādāju pārdošanā – pēdējā darba pieredze bija IT uzņēmums, kurā konsultēju uzņēmumus un valsts iestādes par programmatūras licencēm. Pirms uzsāku studijas Rīgas Kosmētikas skolā, biju pilna laika mamma, saviem 3 pirmsskolas vecuma bērniem.



Kāda bija Tava motivācija, iegūt profesiju skaistumkopšanas nozarē?


Mani ļoti saista ārsta profesija, taču tā kā man ir tik kupla ģimene, kā arī bērni vēl ir mazi, nevarēju spert tik nozīmīgu soli - uzsākt studēt medicīnu, zinot, cik daudz laika un resursu tas no manis prasītu. Kosmētiķa profesija šķita kā laba alternatīva, jo arī šādi varu palīdzēt cilvēkiem. Apgūt šo profesiju bija iespējams stipri īsākā laika posmā.


Esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli – ieguvusi ne tikai labu izglītību, bet arī jaunus draugus un lielisku darba vietu!



Kur uzzināji par ''Starptautiskā CIDESCO Rīgas Kosmētikas skola''?


Kad izlēmu kļūt par kosmētiķi, veicu izpēti par Latvijā piedāvātajām iespējām. Aptaujāju arī paziņas, kas bija absolvējušas šo vai kādu citu izglītības iestādi.



Vai izskatīji arī citas izglītības iestādes un skaistumkopšanas skolas?


Jā, izskatīju, taču ātri vien nolēmu par labu ''Starptautiskā CIDESCO Rīgas Kosmētikas skola''.



Kas bija noteicošais, kad pieņēmi lēmumu par izglītības iestādi, kurā uzsākt apmācības?


Labās atsauksmes! Tik pat svarīgi bija arī fakts, ka CIDESCO skola ir ''Veselības centrs 4'' SIA grupas uzņēmums. Tas radīja papildu uzticamību un pie sevis prātoju, ka šis uzņēmums, potenciāli varētu būt mana nākotnes darba vieta, ja spēšu sevi pierādīt!



Kāds Tev izveidojās pirmais iespaids, uzsākot mācības?


Skaista vide un fantastiski pasniedzēji – to varēja novērot jau no pašām pirmajām lekcijā.



Mācību slodzi un intensitāti - kā ar to tiki galā Tu?


Vajadzēja atteikties no vairākām izklaidēm, kā arī brīvā laika pavadīšanas kopā ar ģimeni saruka, tā vietā veltot laiku mācībām. Tas, noteikti, nebija viegli un ne vienu reizi vien biju uz ''izdegšanas robežas'' - gatava visam mest mieru. Tas, ka nebija iekrātu akadēmisko parādu, kā arī atzīmes bija labas, pamest visu vienkārši nešķita loģisks solis. Vislielākais atbalsts bija vīrs – paldies viņam par to!



Izglītības ceļš ir aiz muguras - kādas emocijas bija brīdī, kad kļuvi par CIDESCO skolas absolventi?


Kaut kas neticams! Es ļoti lepojos ar sevi, jo es to paveicu. Jutu lielu gandarījumu par paveikto - gan mani vecāki, gan citi radinieki izrādīja patiesu prieku.



Kādas bija Tavas karjeras iespējas pēc CIDESCO skolas absolvēšanas?


Jāsaka, ka es ļoti mērķtiecīgi gāju uz to, lai pēc skolas absolvēšanas tiktu pamanīta un man tiktu dota iespēja būt par ''Veselības centrs 4'' SIA darbinieku – centos, cik vien tas bija manos spēkos un man izdevās! Uzreiz pēc skolas absolvēšanas uzsāku darba attiecības VC4 filiālē SI ''Liora'' par ķermeņa estētikas speciālisti - man ļoti patīk tas, ko daru.



Kāds būtu Tavs ieteikums topošajām audzēknēm?


Es ieteiktu ne tikai būt uzcītīgām, bet arī nopietni attiekties pret mācību procesu. Noteikti cienīt pedagogus un viņu ieguldīto darbu. Cilvēcīgums un elastība neparedzētās situācijās. Nepieciešamības gadījumā, uzņemties iniciatīvu, kā arī būt atvērtām un gatavām sadarboties. To novērtēs ne tikai topošās kolēģes un pasniedzēji, bet arī potenciālie sadarbības partneri, topošie klienti un darba devēji.



Nepametiet savas intereses un hobijus, jo tie var palīdzēt jums atrast balansu starp studijām un personīgo dzīvi.

Rīgas Kosmētikas skola SIA

bottom of page